Jamie Oliver åpner på nye Avinor Oslo lufthavn

  Bilde av Jamie Oliver logo

  Med Jamie’s Deli åpnet den britiske stjernekokken sin første restaurant i Norge tirsdag 1. november. Det er også verdenspremiere på Jamie’s Deli-konseptet. 

  – Vi er svært stolte av å kunne tilby Jamie Oliver til Norge og Norge til Jamie Oliver. Menyen er satt sammen av Oliver selv og det et kvalitetsstempel som er kjent i hele verden, ikke bare i Norge, sier kommersiell direktør ved Avinor Oslo lufthavn, Torgeir Kjos Sørensen.

  Ferskt brød og italiensk kaffe

  Jamie’s Deli er skapt ut fra ideen om det italienske bordet der man kan nyte god mat i felleskap. Man kan velge fra et lekkert utvalg av salater, antipasti, hjemmelaget pizza, smakfulle sandwicher og ferskt tilberedt kjøtt av ulik art. Ferskt brød og bakervarer, samt frokostprodukter servert med klassisk italiensk kaffe.

  – Vi skal servere reisende rustikke retter i et moderne, men uformelt miljø. Alt som serveres er laget av ferske, sesongbaserte og ikke minst bærekraftige ingredienser, sier administrerende direktør i Select Service Partner (SSP), Morten Solberg-Nilsen, som er operatør for 29 serveringssteder som skal åpne i løpet av 2016 og 2017 på Norges hovedflyplass.

  Første store åpning

  Han gleder seg over den første store åpningen av et serveringssted på nye Oslo lufthavn, og tror de reisende kommer til å ta imot nykommeren på en god måte.

  – All mat på menyen har nøye utvalgte råvarer med få tilsettingsstoffer samt lite salt og sukker. Høy kvalitet er viktig for både oss og for Jamie Oliver. Vi håper og tror de reisende vil sette pris på godt håndarbeid og god mat, sier Solberg-Nilsen.

  Ritazza åpner i ny drakt

  Rett ved siden av Jamie’s Deli åpner en gammel kjenning. Ritrazza har åpning samme dag og dette er gode nyheter for alle som er glade i kaffe.

  – Caffè Ritazza er en moderne kaffebar med godt utvalg av mat og bakervarer, med røtter fra den tradisjonelle italienske café. Denne cafeen har spesialisert seg på baristakaffe i reisemarkedet og er godt kjent hos mange reisende, avslutter Solberg-Nilsen.

  Mange nye spisesteder

  Lurer du på hva annet som kommer på nye Oslo lufthavn? Her kan du lese mer om alle de nye spisestedene som kommer.

  Det handler om de beste ingrediensene:

  Kilde:
  Oslo Lufthavn

  Ny ankomsthall på Oslo Lufthavn

  I går, torsdag 1. september åpnet den nye ankomsthallen for innlandspassasjerer. Dette er den første store delen av anlegget som åpner før nye Oslo Lufthavn offisielt kan åpnes 27. april 2017.

  Fra nå av vil innlandspassasjerene komme inn i en flunkende ny hall. Totalt blir det en økning på fem bånd og passasjerene får 15.000 ekstra kvadratmeter sammenliknet med dagens situasjon.

  – Vi er glade for å vise frem den første store delen av nye Oslo Lufthavn. Den nye ankomsthallen for innland får stor positiv betydning for alle som ankommer Norges hovedflyplass, sier konsernsjef i Avinor, Dag Falk-Petersen.

  Ny ankomsthall for utlandspassasjerer

  For reisene som ankommer fra utlandet skal eksisterende ankomsthall fortsatt benyttes, men i løpet av kort tid blir det som er den gamle ankomsthallen for innland bli gjort om til ankomsthall for utlandspassasjerer.

  – Det blir vesentlig større plass til alle som skal bruke flyplassen, enten det er de reisene eller selskapene som bruker områdene. Flyplassen er designet for at den skal være effektiv og ankomsten på innland et godt eksempel på det. Vi får fem ekstra bagasjebånd, hvilket betyr at vi har tretten stykker til sammen, forklarer Falk-Petersen.

  Takker de ansatte

  Anlegget er åpnet i henhold til tidsskjema, noe lufthavndirektør Øyvind Hasaas er svært tilfreds med:

  – Dette er resultatet av et godt samarbeid mellom alle aktørene på flyplassen og ikke minst en betydelig innsats fra våre ansatte. En velfungerende flyplass betyr mye for veldig mange, og dette er og har vært en viktig motivasjonsfaktor for oss underveis i utbyggingen.

  Endret reisemønster

  Ny ankomsthall gir også endrede rutiner for de reisende. Derfor blir det viktig å følge med på skilting, og ikke bare gå på «autopilot» etter gamle rutiner. Også for alle som skal hente ankommende passasjerer blir det viktig å orientere seg ved ankomst til flyplassområdet.

  – Reisen går som normalt, men vi oppfordrer alle til å følge skiltingen på flyplassen, enten man ankommer med fly eller skal hente noen. I tillegg til ny ankomsthall blir det tatt i bruk nye områder på jernbanestasjonen også, sier Hasaas.

  Det vil også være mange flyplasshjelpere til stede for å hjelpe passasjerene med svar på spørsmål.

  Fortsatt en byggeplass

  Frem mot åpningen den 27. april vil det fortsatt være byggeaktivitet mange steder på Oslo Lufthavn, og det vil også de reisende merke.

  – Vi er inne i en fase der det er tydelig at det foregår mange byggearbeider på forskjellige steder på flyplassen. Vi forsøker så godt det lar seg gjøre å skjerme de reisende for alle typer støy, men frem mot åpningen i april 2017 vil dette fortsette. Vi takker så langt for tålmodigheten fra de reisende, og håper selvfølgelig på minst mulige forstyrrelser på den daglige driften, avslutter Hasaas.

  Nye Oslo Lufthavn åpnes offisielt torsdag 27. april 2017. 

  Kilde:
  Oslo Lufthavn

  Piuma Sofa – Seng i Economy Class

  Bilde av tre seter flat med madrass på - Piuma Sofa

  Har du alltid hatt lyst på å sove flatt i Economy Class på fly tur? Det som har hittil har vært forbeholdt dem som reiser i Business- eller First Class kan nå bli tilgjengelig også for reisende i Economy Class. Det utvikles nå et nytt flat-bed for reisende på Economy Class. Sengen ligner på en forbedret utgave av Air New Zealand’s «Sky Couch» konsept.

  En video fra nettstedet God Save The points, viser hvordan «Piuma Sofa» virker, og kan konvertere en rad med tre- eller fire-seter om til en helt flat seng med en madrass, dyne og pute.

  Bilde av konseptet Piuma Sofa
  God Save the Points

  Les mer

  Oslo Lufthavn får nye navn på gatene

  Digital visualisering over nye Oslo Lufthavn
  Allerede 1. mars får Oslo Lufthavn en ny og mer passasjervennlig gatenummerering. Endringen skjer fordi Oslo Lufhavn blir nesten dobbelt så stor og da holder ikke det gamle gatesystemet lenger. Derfor blir det større behov for å skille mellom de ulike delene på flyplassen.

  Nå skal det bli lettere for passasjerene å finne frem, og gjennom god skilting på flyplassen og god informasjon til de reisende, er vi helt sikre på at dette vil bli tatt godt imot, sier Joachim Westher Andersen, Kommunikasjonssjef ved Oslo Lufthavn

  Les mer

  SAS gir billigere loungetilgang

  Bilde av SAS loungen i Copenhagen Flyplass

  Visste du at man kan kjøpe tilgang til SAS sine lounger for kun 179,- kroner?

  Det at man har mulighet til å betale seg inn i SAS sine lounger er ikke nytt. Men dersom du forhåndsbetaler for loungetilgang på internett så koster det kun 179,- mot det 219,- som det koster å betale i skranken ved loungen på flyplassen. Dette tilbudet gjelder alle SAS sine lounger på Arlanda T5, Göteborg, København, Oslo og Helsinki.

  Les mer

  Slik blir shoppingen på Oslo Lufthavn i 2017

  Konsept bilde av nye butikker på Oslo Lufthavn

  Torsdag 27. april 2017 er datoen for åpningen av dørene til den nye Oslo Lufthavn som vokser i større grad nå enn før. Men allerede nå kan vi fortelle hva som blir det nye shoppingtilbudet på flyplassen. Det kommer et vesentlig forbedret utvalg av sportstøy, en delikatesseforretning, et apotek og flere fashionkonsepter som vil føre mange verdenskjente merker. Totalt vil ti operatører ha ansvaret for hele 21 butikker, som er en økning fra dagens 12.

  En ny Æra på Oslo lufthavn

  Blant nykommerne er «Æra», Airport Retail Group sitt nye fashionkonsept. ARG vil totalt få hele fem butikker på Gardemoen. To av butikkene vil være for kvinner, to for menn og siste «Æra ACtive» blir en sportsbutikk som selger det siste innenfor sportsbekledning.

  Les mer

  Forenklet mellomlanding fra utland til innland på Gardemoen for alle

  Steg 1 i forenklet mellomlanding fra Milan

  «Connecting Norway» på Oslo Lufthavn utvides. Nå kan rundt 20 000 passasjerer i måneden gå direkte til sin innenlands-rese etter å ha landet på Gardemoen fra utlandet. Alle som flyr med Norwegian eller SAS, og reiser med kun håndbagasje, kan nå benytte løsningen – uansett hvor man flyr fra.

  I september ble prøvdeordningen Connecting Norway innført på Oslo Lufthavn. Passasjerer som er omfattet av ordningen kan gå direkte fra flyet til nytt tollområde i nærheten av dagens Duty Free-butikk i avgangshallen på utland. Etter tollklarering ledes passasjerene rett inn i avgangshall innland og flyr videre til endedestinasjonen i Norge hvor bagasjen hentes ut ved ankomst.

  Avinor har lagt opp til en gradvis innføring av Connection Norway i samarbeid med flyselskapene og Tollvesenet. Testperioden så langt har gitt oss viktige tilbakemeldinger som vi har tatt med oss og forbedret ordningen ytterligere, sier områdedirektør for terminaldrift ved Oslo Lufthavn, Thorgeir Landevaag.

  I september startet ordningen med kun ankomster fra Milano, Gjennom høsten er ordningen utvidet og flere destinasjoner er lagt til. Med de siste utvidelsene, kan Connecting Norway nå benyttes av om lag 20 000 passasjerer i måneden.

  Les mer

  Oslo Lufthavn får mange nye spennende serveringssteder

  Monstasje av fremtidig Oslo Lufthavn

  Torsdag 27. april 2017 åpner «nye Oslo Lufthavn», men allerede nå letter de på sløret og forteller hva som blir det nye serverings- og kiosktilbudet til de reisende. Totalt fem aktører er blitt valgt ut til å servere mat og drikke til de reisende på Norges hovedflyplass.

  – Det har vært en lang og grundig utvelgesesprosess har resultert at vi inngår samarbeid med fem aktører. Disse leverte de beste anbudene og iv er helt sikre på at det norske folk kommer itl å bli fornøyde, sier administrerende direktør ved Oslo Lufthavn, Øyvind Hasaas

  De fem aktørene er SSP, HMSHost-UMOE F&B Company, Reitan Convenience, Joe & The Juice og BIT. Antall serveringssteder økes fra dagens 20 til 37, mens antall kiosker øker fra seks til ti.

  Les mer