Teknologi

  Bluetooth 5.0 avdukes neste uke

  Bilde av en smartklokke
  Bluetooth 5.0 blir dobbelt så rask og får 4 ganger så stor rekkevidde i forhold til forrige versjon, Bluetooth 4,2

  Sent i fjor fikk vi vite hvilke forbedringer som skulle implementeres til den nye versjonen av Bluetooth. Nå har Bluetooth Special Interest Group avslørt navnet til den kommende nye Bluetooth versjonen og noen spesifikasjoner til den nye versjonen. Bluetooth 5.0 vil være arvtageren etter Bluetooth 4,2, som ble lansert i slutten av 2014. Tidspunktet for avduking stemmer i overens fra tidligere avdukinger og lanseringer og dette er det vi vet så langt.

  Den nye standarden vil få en betydelig økning i rekkevidde for trådløs kommunikasjon, som nevnt tidligere omtrent 4 ganger mer enn forgjengern. Dessuten økes overføringsraten for lav energi tilkoblinger med 100 prosent. Bluetooth SIG delte også at den nye standarden vil åpne mange nye muligheter. De nevner spesifikt nye funksjoner som stedsrelevant informasjon og navigasjon. Dermed så ser vi at de åpner nye muligheter for beacons-tjenester

  Bruken av Bluetooth øker

  Det at bruken av Bluetooth øker, så øker viktigheten av standarden i enheter. Derfor er det viktig at det gjøres forbedringer både på funksjonalitet, men også sikkerhetsmessig. Ettersom at «alt» skal være trådløst koblet sammen. F.eks. smartelefonen skal være koblet til smartklokka, trådløs headset osv. Bluetooth SIG kommer til å avduke offisielt Bluetooth 5 neste torsdag i London.

  Kilde:
  9to5Google

  Forrige ArtikkelNeste Artikkel