Teknologi

  Apple blir også et energiselskap

  Bilde av Apples solcelletak i Cupertino
  Apple har i det stille registrert et energiselskap ved navn Apple Energy LLC, i Delaware, USA.

  Entrér ny bransje

  Selskapet er registrert i en annen delstat fra henholdvis moderselskapet, men datterselskapet styres fra hovedkvarteret i Cupertino, California. 9to5mac.com avslører at bakgrunnen for etablering av selskapet var å muliggjøre at Apple kunne selge egen generert strøm fra deres solcelle gårder i Cupertino og Nevada. I tillegg oppfyller selskapet allerede alle krav som stilles til et energiselskap i USA og dermed vil dette forkorte søknadstiden.

  Fremtidsrettet

  Apple har ved hjelp av deres engasjement rundt fornybar energi opparbeidet seg viktig ekspertise på bruk av fornybar energi til deres fabrikker og operasjoner. Ifølge 9to5mac så vil Apple med tiden operere med 100% fornybar energi, og dermed ha mulighet til å selge over kapasitets strøm.

  En annen ting som er verdt å nevne er Apple sitt elbil prosjekt som fortsatt er i utviklingsstadiet. Det er til å tro at Apple mest sannsynligvis prøver å opparbeide seg kompetanse og ekspertise innen energi og batterier, slik at de eventuelt kan ha en in-house produksjon av batterier til deres elbiler.

  Hva tror du er grunnen til at Apple går inn i energibransjen?

   

  Kilde:
  9to5mac.com

  Forrige ArtikkelNeste Artikkel