Entreprenørskap

  Nytt design for ChenIT.no

  12755271_952279351508110_1118985002_o

  I det stille har jeg utviklet et nytt design for nettsiden. Fokuset har vært på hastighet, optimalisering for mobil.

  Velkommen til det nye designet av ChenIT.no. Dette er den første ordentlig overhaling av designet og 7 måneder etter at ChenIT ble opprettet.

  Endelig er det nye designet ferdigstilt og ute live. Endringene fra det gamle til det nye er store. Det er ikke mye man kan kjenne seg igjen i, ettersom at både fargebruk og layout er endret til et mer lesevennlig og estetisk design. Endringene er gjort med fokus på optimalisering på mobil og hastighet. Og den skulle være fremtidsrettet.

  Alt unødvendig ble fjernet

  Det som ikke ble brukt eller tok unødvendig plass ble fjernet. Dessuten ble det som fungerte revurdert og noe ble værende ettersom at de virket mens andre elementer ble gjort om. En av hovedfokusene på det nye designet er at lesere enkelt skal kunne lese og å finne frem til individuelle artikler. I tillegg bli presentert av mange kule artikler uten å måtte scrolle forbi artikler som ikke interesserer og tar plass. Slik landet vi på den nåværende layouten til forsiden.

  Det nye designet er også et resultat av datainnsamling fra forskjellige plugins som Google Analytics, SumoMe og HotJar hvor disse samlet inn data om brukeroppførsel. Jeg enkelt analysere hvilke knapper leserne klikket på, og hvor leserne var på siden før de forlot siden. På bakgrunn av resultatet kunne jeg dermed fjerne unødvendige elementer og opprettholde de elementene som ble brukt mest. Dessuten syntes jeg at den nye siden er mer ryddig, oversiktlig og estetisk.

  Mobil først

  Det nye designet skulle være like god på små, som på store skjermer. Etter analyse fra Google Analytics så fant jeg ut av at rundt halvparten av leserne som er inne på ChenIT var mobile enheter, dessuten står også desktop sterkt. Ettersom at jeg oftest også deler artiklene på Facebook så vil det også si at mobile enheter vil også øke ettersom at mobilandelen først og fremst vil leses via Facebook.

  Velkommen til ChenIT.no i ny drakt

  Håper du liker det nye designet og det tar seg godt ut på din datamaskin, laptop, nettbrett eller mobil. Ettersom designet er nytt så er ikke alt 100%, pga et par elementer som faller på plass med tid. Dessuten er fontene blitt endret på slik at det gir en bedre leseopplevelse. Jeg tar gjerne i mot feedback om det enten er innspill, kommentarer eller kritikk. Hvis dere syntes noe mangler eller burde gjort annerledes så er det bare å ta kontakt!

  Velkommen til et nytt design alle nye og gamle lesere. Håper vi sees videre fremover!

  Forrige ArtikkelNeste Artikkel