Teknologi

  EPLETIPS: Slik sjekker du tilstanden til batteriet på din MacBook

  Bilde av en MacBook Pro

  Et enkelt triks for å sjekke tilstanden til batteriet.

  For mange er Macbook en maskin som brukes daglig, enten det er i sammenheng med studier eller jobb. Min Macbook Air 13″ fra 2013 er desidert den maskinen jeg bruker mest når jeg er ute i farta. Den er lett, akkurat kraftig nok til å gjennomføre mine oppgaver, i tillegg fungerer den også godt på studeplassen min og ikke minst så holder batterier, isåfall enn så lenge.

  Sjekk levetiden

  Har du opplevd at batteritiden ikke er som den var da du kjøpte maskinen?Da bør du ta en titt på stegene nedenfor. Alle batterier har en forventet levetid som er satt av produsent, nemlig et anslått antall ganger man kan lade opp og ut batterier før det går utover prestasjonen til batteriet.

  Slik sjekker du det på din MacBook

  1. Hold «Option»-knappen  (⌥) og klikk på Eple-logoen () i det øverste venstre hjørne.
  2. Klikk på «Systeminformasjon..»
  3. Under «Maskinvare» så ser du etter og klikker på «Strømstyring»
  4. Ved «Batteriinformasjon» finner du «Informasjon om tilstand» og der kan du sjekke ditt «Syklusantall».
  ChenIT
  ChenIT

   

  Mitt «Syklusantall» ser ut til å være akkurat over de anbefalte 1000, og ligger i skrivende stund på 1099. Maskinen har vært i daglig bruk siden den ble kjøpt i Apple Store i NYC sommeren 2013.

  Om du ønsker å finne ut hva som er forventet syklusantall for din modell så kan dette finnes på denne dokumentasjonen fra Apple.

  Hvordan regnes en syklusantall?

  Et «Syklusantall» regnes fra den tiden det tar batteriet å gå fra 100 prosent og ned til 0 prosent, eller mer presist den tiden det tar for maskinen å forbruke 100 prosent av batteriets kapasitet. Det vil si at om du bruker halvparten av kapasiteten den ene dagen, og den andre halvparten andre dagen så er dette en syklusantall, selv om du har laget batteriet i mellomtiden.

  Prosessen det å gå fra 100 prosent med batteri til 0 prosent kan ta flere dager, om ikke lenger for de fleste av oss. Vi lader litt, bruker litt og kanskje lader den igjen. Det sies også at det beste tilstanden for batteriet er mellom 40-60 prosent av full kapasitet.

  Kilde:
  9to5Mac

  Forrige ArtikkelNeste Artikkel