Reiseliv

  Piuma Sofa – Seng i Economy Class

  Bilde av tre seter flat med madrass på - Piuma Sofa

  Har du alltid hatt lyst på å sove flatt i Economy Class på fly tur? Det som har hittil har vært forbeholdt dem som reiser i Business- eller First Class kan nå bli tilgjengelig også for reisende i Economy Class. Det utvikles nå et nytt flat-bed for reisende på Economy Class. Sengen ligner på en forbedret utgave av Air New Zealand’s «Sky Couch» konsept.

  En video fra nettstedet God Save The points, viser hvordan «Piuma Sofa» virker, og kan konvertere en rad med tre- eller fire-seter om til en helt flat seng med en madrass, dyne og pute.

  Bilde av konseptet Piuma Sofa
  God Save the Points

  Geven står bak «Piuma Sofa»

  Firmaet «Geven» er fabrikanten som står bak nyvinningen. Og de beskriver nyvinngen til flyselskapene som «a bed on a budget» Det sentrale er ikke bedre komfort for de reisene, men at flyselskapene får en mulighet for å tjene mer penger på å selge de tomme setene til dem som ønsker å reise litt mer behagelig enn vanlig i Economy Class. I artikkelen som er linket til så er det skrevet om en pris på $100 for å benytte seg av dette tilbudet, dog så er det opptil hver enkel flyselskap til å bestemme over hva slags prisnivå dette tilbudet vil havne på. Men hvis flyselskapene tror at de kan tjene ekstra penger på dette så er det stor mulighet for at vi vil se denne løsning ombord på fly i fremtiden. Et annet spørsmål er jo om flyselskapene vil selge dette på forhånd, slik at flere seter blir blokkert og ikke kan selges, eller om det kun blir i de tilfeller hvor det er ledige plasser på flyet. For de flyselskapene som har knapphet med tomme seter, er det mest sannsynlig at man ikke vil gå for en slik løsning, da det vil være mer innbringende for dem å selge billetter til alle seter, enn å selge en hel seterad for en lavere pris. Men det får bare tiden vise.

  Videoen nedenfor forklarer hvordan «Piuma Sofa» virker:

  Hvis dette konseptet blir en realitet så vil det være interessant å se om det påvirker Premium Economy-salget. På mange interkontinentale flighter vil 3 seter på Economy Class hvor man kan gjøre seteraden om til en seng være bedre enn de fleste Premium Economy seter.

  Hvor mye er du villig til å betale ekstra for å få en seterad for deg selv som er litt mer behagelig i Economy Class på en interkontinental flight?

   

  Kilde:
  God Save the Points

  Forrige ArtikkelNeste Artikkel