Teknologi

  Snapchat introduserer Chat 2.0

  Bilde av snapchat ikon

  Snapchat introduserer mange nye funksjoner

  Tidligere har vi skrevet om at det rykter om at utviklerene bak Snapchat ønsker å gjøre sin app til en mer fullverdig konkurrent til Facebook Messenger. Snapchat lanserer nå en rekke funksjoner som endrer slik vi kjenner chatfunksjonen deres i dag, med å introdusere samtale med lyd, bedre videosamtaler, mulighet for å laste opp flere bilder samtidig og mye mer.

  Bilde av Snapchats nye samtale grensesnitt
  Snapchat

  Oppdateringen til applikasjonen kommer midt i en stor konkurranse blant meldingsapplikasjoner i USA. Der stadig flere meldingsapplikasjoner har implementert funksjoner som går forbi de enkle tekstmeldingene og bildemeldingene. De fokuserer nå på et mye bredere aspekter av funksjoner, og dette gjenspeiler utviklingen til Snapchat. Fra begynnelsen så var Snapchat kun en bildedelingstjeneste hvor man bare kunne sende snaps til hverandre. Med tiden så ble chatfunksjon og videofunksjon lagt til. I løpet av de siste få årene har Snapchat gitt Facebook betydelig konkurranse. Dog så har Facebook introdusert funksjoner som det å kunne bestille drosje, GIFer, små hemmelige spill (basketball og sjakk) til sin Messenger app. I vår tolkning så er dette Snapchats svar til Facebook.

  Her har har vi gått igjennom de nye kule funksjonene kjapt:

  Videosamtale

   

  Bilde av en videosamtale
  Snapchat

  Videosamtale er ikke en ny funksjon i seg selv. Men omgjøringen av det grafiske knyttet til videosamtaler er en av de mest imponerende elementene i denne oppdateringen. Det som faktisk er nytt er hvordan denne funksjonen presenteres, hvorav tidligere så føltes denne funksjonen hvor du kunne ha en videosamtale inni samtaler mer som en gjemt funksjon. Som de fleste videosamtalene nå, så starter en videosamtale med ansiktet til begge partene. Med engang man svarer på video forespørselen så blir den andre partens ansikt til fullskjerm, og sveip nedover så kommer du tilbake til samtalen.

  Etter at du har startet en samtale med en person så vil mottaker få tre valg: Ignorer, bli med, eller se. Ved å trykke på «Se» gjør du samtalen til en enveis- videosamtale, der mottaker kan svare ved hjelp av å sende tekstmeldinger.

  Bilde av minimering av en venns video
  Snapchat

   

  Video-notater

  Bilde av video-notat
  Snapchat

  En annen funksjon som har fått en overhalling er muligheten til å sende korte og morsomme selfie videoer over samtaler. Dette kan gjøres ved å holde ta opp knappen, dermed kan du sende videosnutter på maks 10 sekunder. Videosnutten vil da se ut som en loopende GIF, men inneholder også lyd.

  Lydsamtaler

   

  Bilde av lydsamtale
  Snapchat

  Bruker du lydsamtaler i andre apps? Isåfall så vil Snapchat at du bruker deres app til nettopp dette. Dette er en ny funksjon som de introduserer ved å kun trykke på telefon knappen som vist på bilde ovenfor. Lydsamtalen bruker ikke hele skjermen som en videosamtale. Dermed så kan du både snakke og samtidig sjekke ut nye snaps. Dette mener vi er et fint verktøy, men som dessverre ikke kan erstatte en telefonsamtale, men til situasjoner der det er lettere å ringe via Snapchat enn å faktisk bruke vanlig telefonsamtale. Med andre ord en mer uformell tilnærming.

  Lyd-notater

   

  Bilde av lydnotat
  Snapchat

  Den nye lyd-notat funksjonen er hovedsaklig den samme funksjonen som video-notater, men med lyd istedenfor bilde.

  Klistremerker

   

  Bilde av klistremerkefunksjon
  Snapchat

  Selv om de er litt sen med klistremerker i forhold til andre applikasjoner, introduserer de et lite lager med klistremerker i tillegg. Hvis du ikke har brukt klistremerker før, så er de morsome å bruke og en kjempe fin måte å uttrykke seg på enn en vanlig uttryksikon eller med ord.

  Bunnlinjen

  Konkurransen mellom meldingsapplikasjoner har aldri vært større. Det at flere av de store aktørene har skjønt at de som vinner denne meldingskonkurransen vil være i førersete til å bestemme hvordan fremtidig kommunikasjon vil foregå, i tillegg også hva vi bruker vår tid på mobilen.

   

  Kilde:
  Snapchat-Blog

  Forrige ArtikkelNeste Artikkel