Reiseliv

  Oslo Lufthavn får nye navn på gatene

  Digital visualisering over nye Oslo Lufthavn
  Allerede 1. mars får Oslo Lufthavn en ny og mer passasjervennlig gatenummerering. Endringen skjer fordi Oslo Lufhavn blir nesten dobbelt så stor og da holder ikke det gamle gatesystemet lenger. Derfor blir det større behov for å skille mellom de ulike delene på flyplassen.

  Nå skal det bli lettere for passasjerene å finne frem, og gjennom god skilting på flyplassen og god informasjon til de reisende, er vi helt sikre på at dette vil bli tatt godt imot, sier Joachim Westher Andersen, Kommunikasjonssjef ved Oslo Lufthavn

  A, B og C er innelandsgater

  Hver pir i terminalen får hver sin bokstav. Bokstavene A,B og C viser til gatene på innland, mens D, E og F viser til gatene på utland. Dessuten marker gatene med bokstaven F non-schengen. C, og D-gatene tas i bruk først når pir nord åpner høsten 2016. Noen gater har også dobbel nummerering avhengig av hva de blir benyttet til. Til høsten tas alle de nye gatene i bruk og da åpner også den nye ankomsthallen for innland. 27. april 2017 er den offisielle åpningsdatoen av «nye Oslo Lufthavn», men allerede i år vil de reisende oppleve utbyggingen tettere på kroppen enn tidligere. Det kan bety at det blir mer støy og noe mindre plass for dem som skal ut å reise. Allerede nå kan man se taket på den nye togstasjonen og den nye avhangshallen når man kommer opp rulletrappen fra togstasjonen. Men det skal selvsagt ikke hindre at de reisende skal kunne nyte tiden på Oslo Lufthavn og reise til oppsatt tid.

  Så forvent litt mer støy, litt trangere og litt mer kaos før det blir bedre neste år. Nedenfor finner du det nye oversiktskartet for gatenummereringen.

  Et kart over den nye gatenummereringen på Oslo Lufthavn
  Oslo Lufthavn

   

  Kilde:
  Oslo Lufthavn

  Forrige ArtikkelNeste Artikkel