Teknologi

  Alphabet tester ut trådløs lading for sine førerløsebiler

  Bilde av Googles autonome bil
  Rapporter avslører at Alphabet tester ut trådløs lading på sine førerløse biler.

  Alphabet sitt arbeid med førerløse biler har økt betraktelig. Og nå ser det ut som de jobber med en ny teknologi som gjør at bilene kan lades trådløst.

  Den mystiske avdelingen

  Det er den mystiske avdelingen til Google som kalles Alpabet X som står for alt rundt de autonome bilene. Det som testes nå er trådløs lading, teknologien som er i bruk kalles for elektromagnetisk induksjon (Resonant magnetic induction)

  Dette kan minne noe som ligner på de «trådløse» induksjonsplatene vi er vant til å lade mobiltelefoner og andre duppeditter, men ellers ganske forskjellig. Denne teknologien skal gi mulighet til å lade uten å måtte gjøre noe fra førerens side. Man bare parkerer over en flat enhet på størrelse med et kumlokk, så lader bilen.

  Så langt er det kun Hevo Power og Momentum Dynamics (FCC rapport) som er med i testene til Alphabet, men det ryktes at det kommer flere aktører.

  Animasjon som viser hvordan ladingen til de autonome bilene foregår
  Hevo Power

  Effektivitet

  – Disse prototypene leverer 1,5 kW trådløst fra den trådløse strømsenderen til en trådløs mottaker, i følge dokumentet fra FCC.

  1.5 kW er et lavt tall sammenlignet med for eksempel hurtig-ladere til el-biler, samtidig som energitap kan være et problem med teknologi slik som dette. Fordelen med disse løsningene er at den kan implementeres nesten hvro som helst. For å nevne parkeringsplasser, bussholdeplasser, trafikkkryss osv. Litt av tanken med denne type lading er altså ikke å lade hele batteriet, men det vil være et steg på veien til å forlenge rekkevidden til de elektriske bilene og gjøre de mer anvendelige for folk flest.

  Video av Momentum Dynamics sin løsning:

   

  Kilde:
  FCC via 9to5Google

  Forrige ArtikkelNeste Artikkel