Teknologi

  Snapchat styrker sin posisjon mot Facebook Messenger med nytt grensesnitt

  Bilde av appen Snapchat

  Snapchat har blitt en av verdens mest brukte mobilapper for korte videosnutter og foto. Dette har de greid å gjøre på kun 4 år. Tjenesten brukes av mer enn 200 millioner brukere verden rundt, og 1,8 millioner av disse er norske. Dette gjør Snapchat til den nest største sosiale medietjenesten i Norge etter Facebook.

  Rykter

  Nylig så er det kommet opp rykter om at utviklerne bak appen ønsker å konkurrere med Facebook Messenger ved å skape en fullverdig konkurrent.

  Flere nye funksjoner

  Snapchat har relativt få funksjoner, men i det siste så er det blitt implementert mange fler funksjoner enn det appen hadde da den ble lansert for første gang. Et eksempel er at det appen har støtte for videosamtaler, men dessverre godt gjemt.

  Det er dette vi tror at Snapchat kommer til å gjøre endringer på.

  Nylig avslørte en gruppe med XDA-utviklere at Snapchat jobber med et helt nytt og forbedret chat-grensesnitt, kalt ChatV2.

  Messenger-konkurrent?

  I det nye grensesnittet har blant annet tale- og videosamtaler fått en mer sentral plass, og skal ikke lenger være bortgjemt. Det skal være mulig å sende såkalte etiketter i chat-vinduet.

  Foreløpig så er det ikke bestemt tidspunkt for når denne oppdateringen kommer på plass, og det er fortsatt mye usikkerhet om utviklerne  velger å gjøre ytterligere endringer. Men disse nyhetene i grunn så kan vi tolke det slik at Snapchat ønsker å styrke posisjonen sin mot Facebook Messenger som har omtrent 600 millioner brukere verden over.

  Snapchat av muligens nytt grensesnitt
  SNAPREFS

  Kilder:
  http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=64966414&postcount=9742&nocache=1

  Forrige ArtikkelNeste Artikkel